Buskfrugt til friskkonsum
Projektets formål:
Projektet skal bidrage til at udvikle produktionen af buskfrugt (ribs, solbær og stikkelsbær) til friskkonsum.
Formålet opfyldes gennem indhentning af viden og erfaringer fra udlandet omkring etablering og dyrkning af buskfrugt i espalier til friskkonsum samt ved at sammenholde dette med produktionen hos en enkelt dansk avler af buskfrugt til friskkonsum.
Projektet er todelt:
1. Viden om sorter egnede til friskkonsum
2. Etablering og dyrkning af buskfrugt til frugtkonsum
Projektperiode: 2019 og 2020
Artikler:
- Beskæring af buskfrugt til espalier. Artikel af Annemarie Bisgaard. Gartner Tidende nr. 3 - 2019
- Nye bær til det friske marked. Artikel af Helle Mathiasen. Gartner Tidende nr. 3 - 2019
- Sorter af buskfrugt til espalier. Artikel af Helle Mathiasen. Gartner Tidende nr. 2 - 2020
- Når buskfrugt dyrkes i tunnel. Artikel af Helle Mathiasen, HortiAdvice. Gartner Tidende nr. 4 - 2020
- Grendød i Ribes. Af Helle Mathiasen & Lene Eva Christensen, HortiAdvice. Gartner Tidende nr. 7 2020
Projektet er støttet af Promilleafgiftsfonden for frugtavlen og gartneribruget